Det finns perioder i livet när det blir svårare att få ihop vardagen. Kanske är det som svårast när du blir sjuk och hamnar i en situation där allt handlar om medicin och behandlingar. All kraft kan gå till det, att orka med bieffekter av medicinerna och att ta dig igenom de nödvändiga behandlingar, och det är såklart det viktigaste för att du ska kunna bli frisk. Samtidigt kan du behöva tillbringa väldigt mycket tid hemma och det kan kännas väldigt tråkigt om du inte klarar att hålla hemmet rent och i ordning. Med hemstäd kan du få den hjälp du behöver.

Hjälp på dina villkor

När du väljer att anlita någon för hemstäd får du hjälp på dina egna villkor. Du kan själv bestämma hur ofta de ska komma, vad du vill ha hjälp med och om något ska bli annorlunda en särskild dag eller vecka. Det går snabbt att komma igång och med RUT-avdraget får du avdrag på kostnaden. På det sättet kan du få den omsorg du kan behöva i en svår tid, utan att behöva gå igenom ansökningsprocesser eller skicka in handlingar för att se om du har rätt till hemtjänst eller någon annan form av stöd.

Du får behöva hjälp

Det är många som tycker att det är svårt att skaffa hjälp, som alltid har klarat sig själv och vill fortsätta göra det. Ett sätt att fundera på din inställning är att tänka på hur det varit om det inte handlat om dig själv utan om en vän. Om du pratade med en vän som gick igenom en svår behandling och inte klarade att ta hand om sitt hem, hade du då tyckt att hemstäd var en bra idé? Idag är hemstäd vanligt även hos friska människor som bara vill få en enklare vardag och när det handlar om en tid när all din kraft går till att försöka ta hand om en sjukdom borde du inte tveka. Du är värd att ha det bra, att få hjälp med det du inte klarar själv och att få ha ett hem som är rent och städat och trivsamt att vara i.