Bröstförändringar har blivit ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen som utförs i Sverige idag. Man räknar med att mellan 3000-5000 kvinnor i Sverige förstorar, förminskar eller rekonstruerar sina bröst varje år. Anledningarna är olika, men oavsett varför man väljer att förändra sina bröst bör man göra ordentlig research innan man genomför operationen för att se till att man får precis det man är ute efter och att resultatet speglar de förväntningar man har.

Främst bör man se till att besöka den läkare eller klinik man vill använda sig av och se om man får ett förtroende för. Det är bra att vara vetgirig och ställa många frågor så att båda parter är samstämda. Dessutom bör man naturligtvis kontrollera kliniken, och läkarens, licenser och tillstånd. För mer information om bröstimplantat och skönhetsoperationer i allmänhet kan man besöka, Svensk förening för estetisk plastikkirurgi. Ytterligare ett tips är att alltid läsa de omdömen som tidigare patienter lämnat. Dessa ljuger sällan, och kan ge ett opartiskt utlåtande från någon som faktiskt genomgått den behandling som du själv funderar på.

Det finns idag ett flertal olika tekniker och material som används vid bröstoperationer. De nya implantaten har alla olika kvalité och egenskaper men är i allmänhet högkvalitativa gällande hållbarheten på höljet och har vävnadsvänligt innehåll. Ett exempel på den nya generationens implantat är de från Motiva. Med dessa kan man få skräddarsydda resultat, mindre ärr och en mjukare, mer naturlig form och rörelse på bröstet. De är en aktör i en ny våg av välutvecklade implantat som ofta kommer med en garanti som gäller under hela den livslängd som tillverkarna utlovar.

Under senare år har det kablats ut historier om hur kvinnor på olika sätt har påverkats eller blivit sjuka av sina bröstimplantat. Det är främst de som gjorde ingreppen för länge sedan som drabbas. Tekniken och produkterna som fanns tillgängliga då har i vissa fall över tid visat svagheter. Idag har forskningen och utvecklingen inom detta område kommit mycket längre och de implantat som används består av helt andra material och håller mycket högre kvalitet.

Bröstimplantat anses idag enligt medicinsk bedömning vara ett säkert ingrepp. Det gäller dock att alltid se till att vända sig till seriösa utövare och kliniker. Dessa har god uppföljning efter operationen, vilket borgar för att operationen, och resultatet, skall bli lyckad för patienten.