För att vi ska må bra är det viktigt att vi ser till att vi tränar och får bra motion. Att få motion är ett bra sätt att förebygga sjukdomar och enkel träning är något som många läkare rekommenderar vid rehabilitering och liknande. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på enkel träning du kan utföra utan någon större ansträngning som dessutom inte kostar skjortan.

Övningar

Ifall du föredrar att träna hemma finns det ett flertal sätt för dig att få en enkel men bra träning. Ett bra exempel på det är att utföra övningar. Det finns massor med olika sorters övningar du kan utföra som tränar din kropp på olika sätt. Några exempel på det är situps, burpees, jumping jacks, squats, armhävningar, plankan m.m. Om du vill ta dina övningar till nästa nivå och få ännu bättre resultat kan du avancera med hjälp av en waist trainer som gör att du får bättre hållning och ett mer ansträngt träningspass. Du kan också använda dig av olika sorters vikter när du utför en del övningar om du vill träna ännu hårdare.

Promenader eller joggingturer

En annan sak doktorn ofta ordinerar är frisk luft. För att få både frisk luft och motion kan du träna utomhus genom att ge dig iväg på en rask promenad eller en givande joggingtur. Fördelen med att träna utomhus är att du både får motion, frisk luft och ett miljöombyte. Det spelar ingen roll om du föredrar att springa eller gå när du motionerar utomhus. Det viktigaste är att du trivs med din träningsform och att du faktiskt rör på dig.

Pass

Om du har tillgång till internet har du tillgång till massor av olika sorters träningspass. På internet finns det guider och instruktioner som i skrift eller videoform tar dig igenom ett träningspass. På videoplattformen Youtube finns det till exempel yogapass, zumba, aerobics och enkla träningspass som personliga tränare har satt ihop och filmat för att du ska få möjligheten till ett bra träningspass på hemmaplan. Om du ännu inte har hittat ditt ultimata sätt att träna kan det vara en bra idé att prova på olika sorters pass för att du på så sätt ska komma fram till vilken sorts träningsform du gillar allra bäst och som är mest givande för dig.

Maskiner

Det finns många olika sorters maskiner du kan köpa hem och träna med hemma. Några exempel på maskiner som ger dig en bra träning är crosstrainer, stakmaskin, löpband, träningscykel och roddmaskin. Fördelen med denna typ av maskiner är att de oftast får plats i ditt hem, vilket ger dig möjligheten att träna när och hur du vill. Det är till exempel vanligt att man använder löpbandet framför tv:n.