En depression kan drabba en människa av olika anledningar. Det kan vara en annan sjukdom som stroke eller cancer som bidragit till att depressionen blossat upp. Men det finns bra behandlingar och mediciner för att depressionen ska lindras och så småningom försvinna helt. Att odla och påta i trädgården är ett sätt att lindra och motverka depressioner. Du kan exempelvis börja odla dahlia från knöl till färdig blomma.

Må bra av odling

Det är väldigt tillfredsställande att följa resans växt från frö eller knöl tills den är helt färdigutvecklad. Det är även möjligt att kunna känna en viss glädje över vad du åstadkommit. Om du är intresserad av att odla dahlia kan du beställa dahliaknölar och börja förodla dem i mars-april för tidig blomning. Det är även möjligt att direktplantera dahliaknölar i en kruka alternativt i en rabatt.

Lindra depression med egenvård

Psykisk ohälsa har under de senaste åren ökat och det finns många olika anledningar till att fler mår dåligt. Det kan vara allt från underliggande sjukdomar till ett tufft leverne. Depression kan behandlas på olika sätt. Psykoterapi, läkemedel och goda vanor är några saker som är används för att lindra depressioner från vårdens sida. Men det finns även massor som du kan göra själv för att försöka förbättra ditt mående. Förutom att odla där du rör på dig på ett meditativt sätt kan du fokusera på näringsrik mat, försöka sova bra och tillräckligt mycket samt undvika alkohol och droger. Det är viktigt att du tar hand om dig fysiskt för att kunna må bättre psykiskt.

Cancer